Tuesday, December 12, 2017

Aroniju Ragana


Aroniju Ragana (Labietis, Läti). pdl 0,5 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Fruit Beer" ja hinnang 38 punkti.

Tootjainfo: ""Aronia Witch"
A ruby red beer dryfruited with aronia berry juice. High final gravity from light malts with a bit of Citra hops provide the rest of the taste composition."

Keskmist kasvu pudel, punasel fooniga tehniline silt. Roosa sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt lillakas-roosa lisandiga punane. Magusas marjases aroomis on küll tunda pigem midagi vaarikate sarnast, aga ega pole ka ammu arooniaid nuusutanud.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja intensiivselt hapukas-magusakas. Keskmaitse on pigem magusasse poolde kaldu ... ja see magusus meenutab huvitaval kombel kliidega kaerahelbeputru!? Lõppmaitse viskab sellesse putru ka peotäie marju ... maasikaid ja vaarikaid ... ning jälle ei oska arooniat tunda. Aga järelmekk on juba palju selgemalt aroonialik, keelepära parkiv ja kuivapoolne.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga huvitav rüübe. Halb ta ju pole ning mahlase oleku eest võiks ehk kiitagi ... aga kuidagi lame on see lugu, pole ei humalamõrkjust ega mingitki vürtsikat sädelust. Külmana janukustutuseks sobiks aga jummmala hästi!
---
pilt isetehtud

1 comment: