Sunday, January 3, 2021

Rasputin's wife

Rasputin's wife (Bjärken, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol.

Tootjainfo: "Russian Imperial Stout"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Pruun vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt süvikpunane. 

Aroom on magus ja huvitavalt vürtsikas, tuletades miskipärast meelde hiljuti esmakordselt kogetud timuri pipart, tõsi küll seekord muskaadisema varjundiga.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse - magus-hapukas, röstine ja kreemine, leivakreemi ja pähklivahvlite segune. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, röstiseks, koduselt praeahjus röstitud linnastamata odra sarnaseks, väikese mõrkja suitsuse, söe ja tuha nüansiga. Järelmekk annab taaskord seda huvitavalt lihalikku, täpsemalt praelihalikku nooti, mida tahaks omistada sellele kummalisele pikale sichuani piprale, kuid samas pole mingit vihjet, et kas seda on siin päriselt kasutatud või mängivad keel ja aju vempe.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Väga põneva aromaatikaga, meeldivalt pehme kehaga, maitseküllane ja tummine, korralik talvenauding.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment