Friday, April 26, 2013

Blossom


Blossom (To Øl). pdl 0,33 l. alc 6,3 %. liigimääratlus: nisu eil.

Tootja info: "new To Øl beer called “Blossom” – a fresh, flowerfull and hoppy American-Style Wheat Beer at 6,3% ABV. 40% Wheat Malt, a ton of Simcoe, Citra, Galaxy and Amarillo hops combined with a nice handful of 6 different specially made dried flowers (Blue Cornflower, Hibiscus, Marigold, Rose flower, Hawthorn flower and Raspberry flowers). The beer is meant to be a salute to all the beauty the spring brings."


Disain on nimele vastavalt lilleline, selle tegemise kohta tasub vaadata kahte pilti :)

Valge tihe vaht täidab kaks kolmandikku klaasist. Õlle värvus - õrnalt udune sügavkollane.

Aroom ... õujeeee ... see on midagi pööraselt mõnusat. Noh kui vaadata juba neid humalasorte, mida kasutati selle õlle tegemiseks, siis kisub suu vesiseks. Ja no see lõhn, no see on midagi taevalikku ... kerge, värske, murune ja lilleline, sidrunine ja uimaselt ambroosialik.

Esmamaitse kõlab kergelt, veidi hapukalt ja värskelt nagu kasemahl. Keskmaitse ... mmmm ... see humalakibedus ja nisuhapukus, vaigune ja sidrunikoorene ühekorraga, see paneb keele vaikses jazzirütmis vibreerima. Lõppmaitse puistab keelepära üle mulla ja muru, lillede ja eelmise aasta lehte kõduga, päikese käes soojeneva maa auruga, mis tõuseb kevade noori sääri pidi ülespoole. Järelmekk aga taandub õrna kastemärja, värskelt vikati alt langenud esimese naadivarrena, mõrudalt ja rauamaitseliselt.

Kerge kehaga, veidi vaiguselt kleepjas-mõru buketiga, ülimalt värskendav rüübe. Oi poisid-tüdrukud, hoidke toit siit eemale, seda tuleb nautida piiskhaaval üksteisele silma vaadates!
-----------
pilt tootja lehelt

2 comments:

  1. Heh, lugesin lohakalt, et "piiskhaaval üksteisele silma valades" ja mõtlesin, et kas tõesti on õlu niimoodi parem...

    ReplyDelete
  2. kui kunagi järgi proovid niimoodi pruukimise, siis anna teada, kuidas tundus :)

    ReplyDelete