Saturday, June 22, 2013

Drink'in the sun

Drink'in the sun (Mikkeller). pdl 0,33 l. ac 0,3% liigimääratlus - vähese alkoholisisaldusega hele nisu eil

Tootjainfo: "sisaldab: vesi, linnased (pale, nisu ja cara-red), humalad (amarillo ja tettnager), pärm ja päikesepaiste" Helekollane rannateemaline sildike. Vaht täidab alul 90% klaasist, mis taandub kiirelt tihedaks kahesõrmeseks kihiks. Õlle värvus - kahkjas helekollane. Aroom mõljub väga värskelt, humalaselt ja tõepoolest suviselt :)

Esmamekk on kerge, lausa vesisepoolne, kuid korraliku humalamõrkjusega. Keskmaitses muutub see mõrkjus hapukas-magusaks, linnaseliseks ja soojaks. Lõppmaitse on õrnalt vaigune, eukalüptine ja üleküpsenud tikrite mekiga. Järelmaitse jääb kerge ja muruse, maalähedase tuhmi magusmõrkja jäljena pikaks ajaks keelekõlgedele.

Väga kerge kehaga, õrnalt kleepja paletiga, mõrkjas-hapukas-magusa buketiga lahe suvejook. Igatahes kindlasti parim alkovaba õlu mida Gambrinus maitsnud! Muidugi on alkoholi puudumine tunda, kuid isegi sellisel kujul on ta parem kui enamik peavooluõllesid.
-----------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Üllatavalt meeldiv tulemus. Tahaks Amarillo asemel Citrat/Nelson Sauvini vms veel intensiivsemalt, et isegi rohkem seda õhukest keha varjata. Jõin snifferist ja vaht ei kadunud hetkekski. Paarisõrmene kiht tihket-tihket jäigi lõpuks klaasi põhja. Kuda sul?

    Kiidan jooki. Kui kärakakraadid ja päev kokku ei sobi, siis see mäekõrguselt parim valik!

    ReplyDelete
  2. Mikkelleri puhul on üsna tavaline et vaht jääb klaasi kauemaks kui õlu :)

    ReplyDelete