Tuesday, August 14, 2018

Darknight


Darknight (Anderson's, Eesti) pdl 0,375 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Black Barley Wine"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord mustjal taustal. Sõrmepaksune kollakaspruun vaht vajub kirmeks, kuid püsib siis kaua. Õlle värvus - tume-tummme-punane. 

Aroom. Piibukaha. Vana piibu tumedaks tõmbunud kaha, millega on tõmmatud kirsitubakat ja konjaktitubakat ja melassitubakat ja sula šokolaadi. Suitsu ennast sisuliselt pole tunda, kuid võrdlus tumedaks tõmbunud puiduga on niiiiiiiiiiii võimas, et muud võrdlused tunduvad mannetud. 

Esmamekk. Raske. Kirsine. Melassine. Tõrvane. Kirsibrändi? Ja muuseas, seda piipu tõmbab vana naine, kelle silmis on tanker elutarkust ja sada lustakat sädet.

Keskmaitse. Mustas rummis ligunenud ploomid, mis on kastetud mõrušokolaadi sisse. Vana naine - mitte daam või muidu dante - vana naine on ehk küll kühmu vajunud, kuid ta vaim on elus ja nõtke ja tundlev ja tark. 

Lõppmaitse. Kreegilikööris leotatud piibukaha annab kirsitubakale erilise maheduse. Ja iga kõhvi ajal miilav kuma toob esile need silmad. Väikesed ja kavalad. Sädelevad ja sügavad. Targad.

Järelmekk. Rosinad mandlilikööris. Vana naise lemmikmaius. Igal hommikul supilusikajagu ja päev algab rõõmsalt. Ning ennelõunane tukastus saab olema mõnus. Nagu ka pealelõunane uinak. Ja õhtuuni. Sest öösel vana naine loeb ja kirjutab. Kellele, seda pole teada. Aga ega pole ka vaja teada. 

Mega. See kraam on megahea, mõtlemapanev ja aeegavõttev. Kiirustades ja möödaminnes ei maksa talle läheneda. Vanad naised annavad kõik andeks, kuid nendega suhestumiseks on vaja aega, mitte eblakaid komplimente. Odravein on vana naine.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment