Monday, August 13, 2018

Jakob


Jakob (Nuustaku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Dubbel" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfoga on asi niru, pudelil on vaid kirjas "abbey style ale". Blonde, dubbel, triple või ehk koguni quadruple? kraadi järgi võib olla nii esimene kui teine.

Väike lihte pudel, läbipaistvalt kleepssildil ... ummm ... karuküünte jälg? Pruulikojale omane üle-korgi-silt on efektselt mõjus. Valge sõrmepaksune vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on üsna ehedalt belglane, ehkki küll sellise odavama otsa esindaja, fenooline nelgine nüanss hõljub kõige kohal.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas ning õrnalt vürtsikas. Keskmaitses võimendub lõhnast tuttav nelgine noot, sellele lisandub vürtspipart ja tiba kaneeli, tumeda kommisuhkru ja melassi vahepealne magusus tasakaalustab selle kenasti. Lõppmaitses sobitub selle pildiga kenasti puidune mõrkjus, sipake hapukat kuivatatud pohla ja magusat sama kuiva ananassi muudavad maitsepildi täitsa mõnusaks. Järelmekk räägib juba üsna kenas belgia kloostriõlle traditsioonilises murrakus, sellega võiks palvevendi kostitada küll.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Eestis on see vist ametlikult teine (?) katse teha dubbel-stiili esindajat ja see siin on päris aus kraam (kui jätta veidi liiga fenooline lõhn kõrvale).
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment