Sunday, February 17, 2019

Vandervelden 135 Oude Geuze Vieille


Vandervelden 135 Oude Geuze Vieille (Oud Beersel, Belgia) pdl 0,375 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic - Gueuze" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb "Lambic - Gueuze" ja 3,99

Tootjainfo: "Vandervelden 135 Oude Geuze is a blend of 1-year-old lambic aged on foeders that were previously used for mainly red Brunello di Montalcino Tuscany wine and of 3-year-old lambic on an old Oud Beersel foeder."

Keskmist kasvu pudel, klaasile prinditud sildindus jätab elegantse mulje. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on leebelt ja mahlaselt hapukas, jäädes kuhugile laimi, rohelise õuna ja valge viinamarja vahele.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mahlaselt-mõnusalt hapukas. Keskmaitse muutub mõrkjaks, tammiseks, kirsikestade ja aroonia puudutusega parkivaks. Lõppmaitse on kuiv, keele alakülg tõmbub sidrunikoore ja laimimahla segus kortsu. Järelmekk mõjub aroonia, barbarissi, punasõstra ja kibuvitsa ristsugutisena, kuivatades ja värskendades ülima ergastumiseni maitsemeeli kuni seljaajuni välja.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja KUIVA paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-HAPU-mõrkjas-vürtsikas-hapu buketiga Megatasandi rüübe! See jook lööb kõik tšakrad valla ja läbi ja puhtaks ning sõlmib rahu tao ja zeni vahel. Kurat-kui-kuiv ja muahh-kui-mahlane.

No comments:

Post a Comment