Monday, July 26, 2021

Sourbit Mango & Apricot

Sourbit Mango & Apricot (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnan pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,99 punkti

Tootjainfo: "Sour ale with Mango and apricot, sea salt, lactose and vanilla bean.
IBU - 9"

Keskmist kasvu purk, karedal sildil õitsevad punased toonid. Kollakas vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt tuhmkollane. 

Aroom ... oooohhhoooohoooo ... kui mahlane ja värske ja troopiline ja soe ja armastusväärne. Mango ja aprikoos on mõlemad selgelt tunda, sool loob sellele lahedalt karge fooni ja kokku sünnib kuldkollane naeratus.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapu ning magus, korraliku segumahla värskuse ning puuviljasusega. Keskmaitse - hapu, isegi kergelt happeline, mis koos soolase kuivusega krimpsutab veidi keeleservi. Lõppmaitse - magus, veidi püreeliku tihkusega, karge ja kõrvus mahlase sooja tuulena vilistav. Järelmekk on happeline, surtsakas ja puuviljane, õnnis ja mahlane.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud, kuiva ja mahlase paletiga, hapu-magus-hapu-mõrkjas-soolakas-magus-hapu buketiga ÜBERTASEME rüübe. Ainuke mille kohta esitaks väikese pretensiooni - kuhu jäi lubatud vanilje selle luksusklikult troopilises mahlajoogis, mille õllefaktor on miinus 0,2 :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment