Thursday, March 28, 2024

Elwa - IPA

IPA (Elwa, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,6 %vol

Tootjainfo: "Columbus, Citra, Simcoe, Amarillo"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, ropp-tehniline silditaoline kleeps (sildid ON väärtus omaette, ka juhul kui te mitte kunagi ei plaani midagi muud kui kodupruuli harrastada!). Vähene valge vahukiht on hõre ja püsimatu. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom on nõrguke, leebelt apelsinikoorene.

Esmamekk on keskmisest veidi tihedama kehaga ja hapu-mõru. Keskmaitse muutub veidi magusamaks ja tugevalt pärmisemaks. Lõppmaitse - hapu, mõrkjas, vähese humalahammustusega ja stiilile ebakohaselt leivane. Järelmekk - hapu, vürtsikas ja nüüd juba kenakese humalahammustusega, hakates vaikselt päris-IPA't meenutama, ehkki sisse tuleb ka kirbuse noot.

Keskmisest ivikese raskema kehaga, alakarboniseerunud paletiga, hapu-mõru-magusakas-hapu-mõru-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe, kuid seda sellises alustava hobipruuli kontekstis. Nõrk aroom, pärmisus ja leivasus ei ole need aspektid, mida IPA puhul tahta oskaks, nautimisest rääkimata; õnneks loo lõpuks suudab värske humalahammustus need toonid üsna ära varjata
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment