Thursday, July 26, 2012

Shepherd Neame Master Brew Kentish Ale

Shepherd Neame Master Brew Kentish Ale. pdl 0,5 l. alc 4,0% stiilimääratlus: bitter.

Briti eilikunsti tubli näide. Noh või veel - see pruulikoda olla ju Briti vanim, käigus juba aastast 1698. Selle aja jooksul õpid ikka midagi :)

Välimuse ja sildinduse eest võib anda väga kõrge hinde. Valge pudel on eilide juures üsna levinud, kuid antud matsakas isend on varustatud nooblite kirjetega, mis pruulikoja vanust rõhutavad. Humalane esisilt ja inforohke tagakülg annavad väga hea sissejuhatuse esimese lonksu ootajale - sellest tuleks õppida! Ainuüksi teade, et pruulikoda on kohaliku elu toetaja ning kriketiklubi sponsor - see teeb hinge soojaks.

Väga mõjus vahupilt - kitsamas klaasis moodustub esimese hooga kreemikat vahtu sama palju kui alla jääb õlut ... ning see püsib visalt kui briti meremees kõrtsilaua taga! Õlle enda värv kuulub kuldse merevaigu rubriiki, puhas ja kirgas toon. 

Lõhn on mahedake, linnaseline ja maalähedane ... õrn mõrkjas-magus aroom meenutab eile niidetud lopsakat heina. Maitse kõlab aga sellele mahedusele risti vastupidi - bitterile iseloomulik humalaküllus haarab suu kõige täiega oma valdusse. Ehkki see elamus on korralik, jääb ta veidi üheplaaniliseks, kuna peale piiisikese happelise nüansi ei eristu esmane, keskmine ja järelmaitse millegi poolest.
----------
pilt on laenatud siit

No comments:

Post a Comment