Tuesday, December 4, 2012

La Trappe Bockbier


La Trappe Bockbier (De Koningshoeven). pdl 0,33 l. alc 7%. liigimääratlus Dunkler Bock ehk siis tumeb kange laagerõlu. Haruldane kooslus juba tumeda bocki mõttes ... rääkimata sellest et õilis trappist-klooster toodab bocki, mis Eestis on oma maine ära solkinud. Aga siit õppetund - unustage eelarvamused!

Tume sildikujundus sisaldab kohustuslikku soku-elementi. Vaht ... ooo, see on VAHT! Tume hallikaskreemikas vaht täidab esialgu jäägitult kannu ning alles u poole minuti pärast hakkab altosast immitsema ka õlut välja. Rüüpe värv - kirsspunase helgiga tumepruun.


Aroom on teravalt laagerlik, nii nagu olema peab, kuid selle sisse mahuvad nii väärikaimad linnaselõhnad kui karameljas-õitsev humala-aroom.

Esmamaitse on üsna kuiv ja mõru, muutudes kardinaalselt keskosas ... see on palju sametisem, külluslikult linnaseline ja samas ikkagi karmi hoiakuga ja tõsiselt röstine. Järelmaitses lisanduvad siia karameljad ja röstpähklile omased toonid, selline meeldivalt jõuline ja mehine bukett.

Tugeva kehaga, keskmiselt kleepjas, kuid siiski kergelt joodav rüübe. Tubli munk võis seda peale ränka hirvejahti lubada kohe paar kannutäit, loputades alla rammusat pirukat.
--------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment