Saturday, December 29, 2012

Saint Petersburg


Saint Petersburg (Thornbridge). pdl 0,5 l. alc 7,4%. liigimääratlus: imperial russian stout.

Tootja kirjeldus: "Saint Petersburg is a fabulous full bodied stout – chocolatey, malt flavours with coffee finish combine to give this ale a taste you will never forget!"


Määratlus: imperial stout on juba hea märk. Ja kui veel see on Imperial Russian Stout, siis tasub maitsemeeled valmis panna väikeseks vapustuseks. See kaunidisainiline pudelitäis ei ole selles osas pettumus! Kolmesõrmene vaht on tihe ja kreemine, mis aeglaselt kahanedes kleebib end seintele. Õlle värvus - tume kirss / mahagon.

Lõhn pole just selline kolmekordne, mida ootaks, kuid väga meeldiv ... suitsune ja linnaseline, mahe ja mõnus. Maitse on aga seda külluslikum. Esmalt tervitab õllelimpsija keelt šokolaadine mõru-mahe keskkond. Keskmaitses lisandub siia nii kohvi hapukaid röstnoote kui ka suitsulinikuid. Lõppmaistes tajud aga jõulisi röstlinnaseid, ehedat nagu lõkke kohal kärsatatud must leib. Mõni aeg hiljem hiilib kohale phemem järelmaitse, mis paneb heldimusega meenutama lõkkes küpsetatud kartulite tuhaseid koori ja mõnusamaid hetki öises telklaagris.

Keskmise kehaga, alla keskmise karboniseeringuga, ülimõjusa maitsebuketiga õlu, mida oleks patt soovitada toidu kõrvale - see mõjub ise nii toidu kui joogina ... ja mõnusa unelemisena ühtekokku :)
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment