Sunday, December 16, 2012

Snowball Saison


Snowball Saison (To Øl). pdl 0,75 l. alc 8%. liigimääratlus: saison ehk hooajaõlu ... või siis "farmiõlu" ... no äärmiselt laia mõistega eil-tüüpi rüübe, mida pruuliti talvel suviseks pruukimiseks. Taani pruulmeistrid on jälle kõik sassi ajanud:)

tootja kirjeldus: "English: Enough heavy dark obnoxious sweet super malty x-mas and winter beers. When you eat heavy duck with fat gravy, the last thing you want is another heavy sweet malt liqour!
NO! you want something that can help you sink the dinner, ease you stommach and cleance your throat. And that is exactly what Snowball Saison will do. It is a SUPER sparkling crisp and dry Saison that has been after fermented with milk acid bacterias and dry hopped over and over to give the beer a crisp and smooth tart finish (not to mention.... there is a lot of hops of course...)
Have a nice winter!

Ingredients: Water, Malt, Flaked Oats , Light Candy, HOPPPPPSSSSS (Amarillo, Tettnanger, Simcoe, Hallertauer) Yeast and brettanomyces"


Teate, kui ma näen kuskil Simcoe humalat, siis haarab käsi automaatselt ... ei mitte, kabuuri, vaid klaasi järele. See on mehine värk! Ja noh Amarillot peaks kah ikka iga tõsine õllenohik teadma.

Kopsakas pudel on endale saanud nordilise disaini, mis oma must-valges kombinatsioonis mängib lumepalli teemal ... kusjuures mingil hetkel muutub ka lumepall mustaks / iseenda negatiiviks. No taanlased, noh, mis ma oskan öelda :)

Oi seda humalast lõhnapurset, mis siit korgi alt välja purskab, täites otsekui humala-laava vooga ümbritsevad alad. Poolt klaasi täitev vaht muutub peatselt suuremulliseks, kuid ei loovuta oma kõrgusest kuigi palju. Õlle värvus - kerge hämuga rikkalik sügav kuldkollane.

Ahjaa, kas ma mainisin humalat, mis siit voogab? Selles on korraga põhjamaist viikingikarmust kui ülemerelikku rohmakust ja nooblit elegantsi. Tsitruseline ja lilleline ja kommine ühekorraga!

Esmamaitse mõjub ootamatult magusakaspehmelt ... aga siis tuleb meelde, et siin on kasutat ju kaera. Keskmaitse pöörab esmamuljel kaela kahekorra, asendades pehmuse koreda talupoegliku humalapalakaga, lõppmaitses lisanduvad sindrima huvitavad happelised-värsked-sädelevad noodid. Järelmaitsena jääb suus kuivalt õhetama. Ja humalaid, oisapoiss, neid on siin tõesti palju! Ei mitte topeltIPAna, kuid nii 40-50 kanti tuleb IBU kindlasti ära ... ja samas on see pakitud pehmesse paitavasse pakendisse.

Keskmise kehaga, kuiva paletiga, ülivõrdelise maitseelamusega zzzuperõlu!
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment