Saturday, January 5, 2013

San Diego Scotch Ale

San Diego Scotch Ale (BrewDog). pdl 0,33 l. alc 11,9%. liigimääratlus: Scotch Ale / Wee Heavy

Väga tõsisesse karpi pakitud ja sama tõsise / piraatlikkusse silti rüütatud pudelike tekitab aukartust. Lugedes tootjakirjeldust, mille kohaselt seda rüübet on laagerdatud viskivaadis koos rummis leotatud rosinatega, tekib soov teha kerge kummardus :)

Tihe kreemikas vaht püsib paksu ja püsiva kihina tumeda, punakaspruuni õlle kohal. Lõhn mõjub mõnusa seguna humalasest õllest, tammisest viskist ... ja tõepoolest, rosinad on ka lõhnas tunda, kuid vähemalt esialgu ei taba rummi komponenti selles tihkes pilves. Biskviitjas, magus, karameljas, mõrkjas ja tsitrusjas ühekorraga - taevalik balanss õllemaailmas, kas teate!

Esmamaitse on peenekoeline, alkoholiterav ja siidpehme korraga, nagu meeldivalt vintis filosoofi sündsuse piiril mängiv mõttekild. Keskmaitses rullub üle keelekülgede magus-hapukas rosinane laine ja tõepoolest-tõepoolest, rummitilk leidub ka siit üles! Kuhugi kesk- ja lõppmaitse vahele litsub end biskviitmagus, küpse linnase ja karamelja-kleepja olekuga viskielamus. Lõppmaitses toretseb aga puhas šoti eil oma teiinses koreduses, mille keskel koogab hülgena suitsune vaadimekk. Kange kui vana merekaru kakluses ja mõnus kui baaridaami dekoltee pehme kuma. Järlelmaitse taandub turbasel noodil, jättes maitsemeeltesse sügava jälje nagu ankrukisu merepõhja.

Ülimalt tihke kehaga, superkleepja paletiga megaõlu. Kui Gambrinus veel selliseid rüüpeid saab, siis on ta kadunud mees "normaalsete õllede" maailma jaoks!
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment