Monday, November 4, 2013

613 Années

613 Années (Celt Experience / Saint-Germain Page 24 Shape-Shifter Series, Inglismaa). pdl 0,33 l. alc 6,6 %. Liigimääratlus: "Bière de Garde" ehk kangepoolne prantsuse eil, belgia saison sugulane. Ratebeeris puudub veel koondhinne, beeradvocate'is isegi kirjeldus.


Tootjainfo: "A collaboration beer between Page 24 (Brasserie St Germain) and the Celt Experience, January 2013.

A red biére de garde bomb created in memory of the Welsh & French alliance, 613 years ago. Led to Welsh Independence." Hmmm ... mäherdune lühike, aga sisukas kirjeldus!


Valge vaht moodustab kahe sõrme laiuse kihi ning on tugev ja püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega sooja helgiga kuldoranž. Lõhn on marjaveinine ja kuidagi ... kodune, päikesesooja veranda meenutusega.


Esmamekk on keskmise tihedusega ja õrnalt hapukas. Keskmaitse ujutab keele üle tikri mõrkjasmagusa värskusega ja sõstrapungade kirbusega. Lõppmaitse on jube huvitavalt ... kompotine? Kiivi, litšimarjade ja papaia konserv tuleb meelde, sellele lisandub mesine kuldsete rosinate nüanss. Järelmaitse käänab jällegi mõrkjuse poolele, pitseerides kompotimarjade magususe taruvaiguliku korgi alla.


Keskmise kehaga, kergelt õlija paletiga, mõrkjas-magusa-mõrkjas-hapuka buketiga väga mahlane ja värske rüübe. Suurepäraselt sobiks intensiivsema kalaroa kõrvale, nt suitsulatika nokkimise juurde.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment