Thursday, November 21, 2013

A Le Coq Jõuluporter

A Le Coq Jõuluporter (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,5l. alc 6,5%. liigimääratlus: balti porter

Tootjianfo: "A.Le Coqi Jõuluporter toob oma suursuguselt sügavmusta värvi ja tihke, pidulikult piimvalge vahumütsiga pühadelauale just seda õiget jõuluhõngu. Selle tasakaalukalt mõrkja ja karamellise kvaliteetõlle iga sõõm on aga päris kindlasti kingituse eest."

Reljeefpudel proofilkirjadega. Sildidsiain äärmiset kaunis ja tõepoolest jõulilik - selle eest võiks väga kõrgeid punkte anda. Tumekreemikas vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis muutub kiirelt suuremulliseks ja hääbub. Õlle värvus - sünkjaspunane. Aroomis on tunda kõrvetatud linnaseid, karamelli ja midagi koka-koolalikku.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja õrnalt magusakas. Keskmaitse on väga pehme, lausa siidine, karamell-siirup ja biskviitjas üldtoon muudab selle lausa vedelaks küpsiseks. Lõppmaitses hakkavad keele allküljel helisema vähesed vürtsid, milles justkui eristub kaneel, kuid väga-väga nõrgalt. Järelmaitse on koorevenise ja kõrvetatud suhkru segune, pehme ja sametjas.

Keskmisest tihkema kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsika kehaga üsna jõmakas rüübe. Jõuluõllest oleks ootanud lahkemat vürtsidega kostitamist, kuid päris hea tegu seegi. Piparkoogi isu ajas peale küll :)
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment