Thursday, November 7, 2013

Ainių

Ainių (Butautu Dvaro Bravoras, Leedu). pdl 0,75 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: rukki eil. Ratebeeris puudub veel koondhinne, beeradvocate'is ka kirjeldus.

Tootjainfo: "ale tipo šviesasis su ypatingomis mielemis, kurios suteikia specifini, tik šiam alus budinga mieliu skoni bei aromata. Tai bandymas atkurti senasias lietuviu aludarystes tradicias, todel buvo naudojamos virlutines fermentacijos mieles, šviesusis bei ruginis salyklas ir tradiciniai abyniai."

Suur  pudel, mille kork-korki hoiab kinni traathoidik. Suurt silti vääristab pruulmeistri pilt ja pudeli number. Erkvalge vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on tihe ja püsiv. Õlle värvus - kirjalt kuldne, vähese oranži helgiga. Aroom on tüüpiline leedu magusapoolne leivalõhn.

Esmamekk on keskmisest kergem ja hapukas-magus. Keskmaitse muutub leivaseks, rukki karmivõitu maitse rõhutab seda veelgi. Lõppmaitse on taas kergem ja lihtsam, sepikuline. Järelmekk mõjub kergelt ja mõrkjalt, meeldivalt koduselt.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõrkja buketiga lihtne, ent siiski meeldiv rüübe. Sobilik lihtsakoelise kartuli-ja-sousti kõrvale :)
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment