Wednesday, November 6, 2013

Porteris

Porteris (Butautu Dvaro Bravoras, Leedu). pdl 0,75 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: balti porter. Nii ratebeeris kui beeradvocate'is koondhinne veel puudub.

Tootjainfo: "This type of dark porter beer, it is our first experimental four-malt beer, valued not only on the local dark beer lovers, but for the foreign"

Suur  pudel, mille kork-korki hoiab kinni traathoidik. Suurt silti vääristab pruulmeistri pilt. Tumekreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - õrnalt udune kastanpunane. Aroom on klassikaline porterilõhn - karamell- ja kõrvetatud linnaste mõnus pruunistunud suhkru taoline toon.

Esmamekk on keskmisest kergem ja magus-hapu. Keskmaitse toob esile sellesama pruunistunud suhkru ja linnaste magus-mõrkja fooni, millesse lõppmaitse lisab väheseid suitsuseid-vürtsikaid sädemeid. Lõppmekk on sametpehme ja kiireltkaduv.

Keskmise kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapuka buketiga jõulisepoolne, kuid siiski lihtne rüübe. Sobilik koos verivorstidega :)

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment