Friday, November 1, 2013

Seven Flowers

Seven Flowers (Ale Syndicate/Atlas/Celt Experience). pdl 0,33 l. alc 8,1%vol. Liigimääratlus: topelt-IPA. 90 punkti ratebeeris, beeradvocate jaoks on koondhinne veel tekkimata. Kolme pruulikoja ja seitsme humala kokkupuutepunktis sündinud ameerikapärane topeltIPA - see tõotab elamust!

Tootjainfo: "Brewed in Chicago on the Summer Solstice 2013 by Tom Newman of Celt Experience Brewery, Ben Saller of Atlas Brewing Co. and Jesse Edwin Evans and Samuel Evans of Ale Syndicate. The recipe was inspired by a Celtic legend surrounding the solstice and blends 7 different hops (Cascade, Citra, East Kent Golding, Simcoe, Hallertau, Warrior and Columbus) to create a smooth, citrusy and aromatic double IPA. At 8.1% ABV and 60 IBUs, Seven Flowers will challenge and excite hop lovers on both sides of the Atlantic."

Lihtne pudelike, millel morbiitsetes toonides sildike. Õrnalt kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, olles sametiselt tiheda pinnaga ja kauakestev. Õlle värvus - uduselt kuldoranž. Aroom on magus-mõrkjas, korraga mangone ja greibine.

Esmamekk on ülitihe ja magus-vürtsikas. Keskmaitse meenutab üleküpsenud mangot, passioonvilja ja litšimarju, papaiat ja greipi. Lõppmaitse on karameljas ja mandariinilikööri taoline, kerge vanilje ja nelgi vürtsikusega. Järelmekk on linnasetihe ja kergelt brändine, vaigune ja kleepjalt vürtsikas.

Väga tihke kehaga, samas huvitavalt kuiva ja karge paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga puuviljapomm. Soovitaks pakkuda koos valgehallitusjuustuga.
------------
pilt siit

2 comments:

  1. 01.11, pudel kolme vinosoofi peale, degusteerimissessiooni viies.
    Silt väärib äramärkimist, googlest leiab ka pikema jutu kunstniku kohta.
    Aroom on sutsu off, ninna hüppavad eeldatava (topelt)IPA kohta tundmatud noodid, samas tunda uue maailma humalaid. Papaia ning maracuja kumavad kohe läbi, tsitrused puuduvad. Mõte läheb suunal simcoe, mosaic, nelson sauvin.
    Selge ja oranžikas värvus, pudelis äärmiselt paks jääkpärmi kiht, seega valamisel (eriti mitmesse klaasi) vajab tähelepanu.
    Esmamekk kirbe ja karge. FG väga madal? Kasutatud riisi? Keskkoht õnneks päästab ja laksab mõõduka puuviljavaagnaga.
    Meelde jääb kirbe ja kahtlane kõrvalmaitse. Vale meskimistemperatuur, pärm?

    Kleepjas, samas kummaliselt kuiv. Puuvili ja kirbe vürtsikus. 8.1% alkoholi on hästi ära peidetud. Arvestatav ja erinev IPA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nii lopsakat hõljumit pole ma ka varem näinud

      Delete