Wednesday, November 6, 2013

SOHO Švītiņš

SOHO Švītiņš (Alus darbnīca Labietis, Läti). pdl 0,75 l. alc 4,4%vol. Liigimääratlus: bitter. Ratebeeris on koondhinde jaoks veel liiga vähe hinnaguid, beeradvocate ei tunne seda veel üldse.

Tootjainfo: "Typical English bitter. Recipe is 2012 winner of LV homebrewers competition. Flavor nuances are provided by five malt combination enriched with Goldings hops. Addition of Galaxy hops makes this beer urban modern. Brewer: Reinis Pļaviņš" IBU 25

Suur kääniskorgiga pudel, lihtne tehnilise infoga hall silt. Erakordselt tiheda mulliga, lausa supersametjas vaht täidab 90% klaasist ja ... jääbki sinna :) Väga aegamisi ilmuva õlle värvus on kastanimunapunane. Aroom jääb megatihke vahukihi sisse kinni, andes tunda vaid õrna linnaselõhna ja raskepärast vett.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja magus-mõrkjas. Keskmaitse avab sooja saiana mõnusa karamelja linnasepilve, milles domineerib mõrkjas kardemon. Lõppmaitse jätkab üsna intensiivsel kibekas-mõrudal lainel, lisades siia ka tugeva portsu vürtsikust, mis meenutab veidi koriandrit. Ürdine mõrkjus ja vürtsikus jääb pikalt-pikalt keelepärale ka järelmaitses. Ei üllatuks, kui siin oleks tugevalt raudrohtu või angervaksa vms intensiivset toimetaime.

Keskmise kehaga, ülitugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsika buketiga tugevalt ürdine ja muljetavaldav rüübe. Öelda et tegu on "tüüpilise bitteriga" küll ei saa, pigem on selle õlleliigi jõulise esindajaga. Soovitaks sobitada rammusama seaprae ja ürdi-ahjukartulitega.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment