Sunday, February 16, 2014

Katze 2

Katze 2 (tundmatu hobipruul, Eesti) Pdl 0,5 l. alc ~5 %vol? Liigimääratlus: kaerastout

Tootjainfo: "Kaerane stout pisikese pipraga"

Lihtne keskmine pudel, kunstipärane käsitöösildike takunööriga pudeli külge seotud :) Kergelt kreemikas vaht täidab alguses 80% klaasist ning jätkab pudelist väljaronimist ka peale poole pudeli väljakallamist (soovitus - pisut vähem suhkrut järelkäärimiseks!) Õlle värvus - must. Aroomi matab alguses süsihappegaas, seejärel ilmneb konservpõhjale omane õunane hapukus, lõpuks ajab aga mõnus vürtsikus nina kihelema.

Esmamekk on kergepoolne ja leebelt magus-mõrkjas. Keskmaitses seguneb kuivatatud õunte hapukus ja kaerahelvestest tulenev mõnus kreemisus. Lõppmaitse muutub juba päris stoudilikuks - mõrkjas-hapukaks, kergelt kohviseks ja röstlinnaselikuks. Piprane õhetus jõuab kohale alles järelmaitses, muutudes aegamööda mõnusalt domineerivaks.

Kergepoolse kehaga, ülekarboniseeritud buketiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga üsna mõnus rüübe, mida on paras nii omaette soenduseks rüübata kui ka vürtsikama praetüki kõrvale pakkuda. Soovitaks kasutada lisalinnaseid ja asendada universaalpärm inglise stoudile omasema variandiga.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment