Wednesday, March 5, 2014

Second Anniversary Ale

Second Anniversary Ale (Cromarty, UK). pdl 0,5 l. alc 9,0 %vol. liigimääratlus: odravein. Ratebeeris pole veel koondhinnet, beeradvocate  ei tunne jooki veel üldse.

Tootjainfo: "Double Dry Hopped Barley Wine
To mark this momentous occasion we have been busy brewing up a massive flavoured beer to suit. There was one obvious beer for the choice, A Double Dry Hopped Barley Wine weighing in at 9%abv. Using only the single hop that got me into hops, this beer is rigorously hopped with the awesome Columbus from North America. A colossal amount of British Maris Otter along with some sweet crystal malt provides a really big base for this beer."

See õlu tõepoolest algab juba pudelist ja sildist! Kinnivahatatud kork lisab õilsat väärikust. Stiilne hõbe-must silt kannab teavet, mis paneb õllesõbra ette võbelema - topelt kuivhumaldatud odravein! See tõotab midagi võimast!

Sõrmepaksune kreemikas vahukiht on tihe ja üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom hingab juba kaugelt näkku värske, mõrkja, raske ja veinise buketiga. See on ürdine ja männikoorene, mererannaselt karge ja veinivaadiselt vindine.

Esmamekk on raskepoolne ja magus-kompotiploomine. Keskmaitse lõpetab aga selle magusa sissejuhatuse ära nagu õpetajanna, kes peale esimest naeratust lööb plaksuga klassipäeviku kinni ning teatab karmil häälel: "Kontrolltöö!". Siin on kuivapoolset karmi mõrkjust, puidust tugevust ja kadakast sitkust.

Lõppmaitse muutub veidi leebemaks, kuid otsusekindlamaks. Ploomine veinisus pehmendab vanatüdrukust pedagoogi, kuid tammine jäik korsett ei lase end lõdvaks lasta. Järelmekk viitab aga sellele, et veel üks pokaal ja karmi olekuga õpetajanna laseb juuksed krunnist valla ning on võimeline nii mõnegi poisi üle tantsima. Jah, see on jätkuvalt sihi- ja otsusekindel, kuid juba inimlikult naeratav ja silmist sädemeid pilduv. 

Raskepoolse kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga jõuramlik ÜBERrüübe. Purjus ja ohtlik, kuid koos rohke ja värske viinamarja-kurgi-õunasalatiga võib end suhteliselt turvaliselt tunda :)

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment