Sunday, August 31, 2014

Testpruul: tume eripruul


Testpruul: Tume eripruul (Vormsi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol (ehkki sildil on kirjas 5,5%vol) Liigimääratlus: tume laager.

Tootjainfo: "Filtreerimata ja pastöriseerimata elus õlu. Lubatud vähene sade. Pruulitud, humalatest, pärmist ja põhjaveest."

Lihtne väike pudel, tehnilise olemusega sildike. Kreemikas vahukiht on enam kui sõrme paksune ja tublisti püsiv. Õlle värvus - tuhmilt punakaspruun. Aroom on hapukas ja kakaone.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on sumedalt pehme ja kakao-keeksiselt biskviitjas. Lõppmaitse on juba üsna külluslik, siin seguneb kohvine magus-mõrkjus ja ploom-šokolaadis taoline hapukus. Järelmekk on mõrkjasmagus ja kakao-kohvi segujoogi taoliselt värskendav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe, mis dunkliks on raske pidada, pigem hindaks seda kergepoolse tumeda eili / magusa stoudi peakonnast päritolevaks. Sobilik pakkuda koos ploomitäidisega kanarullidega.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment