Thursday, September 11, 2014

Derby Bière Blonde

Derby Bière Blonde (Castelain, Prantsusmaa) pdl 0,65 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: Bière de
Garde. Ratebeeri hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo google tõlgi kaudu: "Delicate, light and refreshing, Derby is a lager of French tradition, which restores the subtle skills of generations of Brewers. Its fine bitterness and sweet fragrance of malt and hops make the convivial beer par excellence."

Kopsakas kääniskorgiga reljeefkirjadega pudel, sinisel sildil kaks kuldset kukke. Hõre valge vaht purtsab pudelist välja, täites kolmandiku klaasis ning ronides pudelikaelast välja ka siis kui juba pool pudelit on tühjaks valatud. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on nõrguke, meenutades heledaid rosinaid. 

Esmamekk on kergeke ja magusapoolne. Keskmaitse mõju mahedalt, õrnalt magusmõrkjalt. Lõppmaitse ... noh magus-mõrkjas, ei mingeid erilisi nüansse. Järelmaitses viskab sisse heledaid küpseid viinamarju ... meeldiv mõrkjasmagus mekk jään keelepärale päris pikaks ajaks.

Kerge kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkja buketiga pretensioonitu lauaõlu. Kindlasti serveerida külmalt, siis saavutab vähemalt värskendava efekti. Sobilik ka kõige delikaatsema toidu kõrvale, kuna ei varjuta midagi.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment