Wednesday, September 24, 2014

Fullers London Porter

Fullers London Porter (Fullers, UK) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Liigimääratlus: porter. Ratebeeri hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "Fuller’s London Porter, is widely regarded as the World’s Finest Porter: having won awards all over the world, London Porter is regularly voted the number one Porter on beer websites such as www.ratebeer.com, a tremendous accolade to our brewing team. Rich, dark and complex, at 5.4% ABV the beer has an outstanding depth of flavour.
It is brewed from a blend of Brown, Crystal and Chocolate malts for a creamy delivery balanced by traditional Fuggles hops."

Reljeefkirjadega saledapoolne väike proofilpudel, traditsiooniline inglisepärane sildikujundus. Tumekreemikas sõrmepaksune vahukiht on mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt sügav tume rubiinpunane. Aroom on soe, tihke ja kreemikas, meenutades röstitud pähkleid ja meepräänikuid.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja täidlaselt magus-mõrkjas. Keskmaitse ühendab endas mõnusa kerguse ja sametja tihkuse, see on mahlane ja röstine, linnaseline ja õrnalt piimašokolaadine, vanilje ja röstitud kookose vihjetega. Lõppmaitse hapukas magusus mõjub siidiselt ja hellitavalt, jäädes seejuures hämmastavalt kergelt joodavaks. Siin segunevad kuivatatud viigimarjad ja kakao, lisaks tumedaid rosinaid ja röstitud maisikukkel pähklikreemiga. Järelmaitse paneb suulae delikaatsel moel vürtsikalt sädelema ning keelepärale laskub sume sügisõhtu, mis on soe ja täis hellitusi.

Keskmisest veidi raskema kehaga, alla keskmise karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga OIVALINE ÜBERRÜÜBE! Üks parimaid ja stiilipuhtamaid inglise portereid tõepoolest, kuid kas selle eest just 100 punkti anda ... noh selle üle võiks vaielda :) Paras pakkuda koos röstleiva ja hummusega.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment