Saturday, February 14, 2015

Topeltnelson


Topeltnelson (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,2 vol% Liigimääratlus: topeltIPA. Ratebeeri hinnang pole veel välja kujunenud.

Toojainfo: "Double (or full) Nelson. A double IPA showcasing a single hop - New Zealand’s Nelson Sauvin."

Väike lihtne pudel, sildil näost punetavad maadlejad. Valge kahe sõrme paksune vaht on tublisti püsiv, haakudes kenakesti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž.

Aroom. Hmm. Noh alustame sellest et seda on PALJU! Kohe Väga Palju! Ja see on üks õite kummaline segu ... sirelist, valgest veinist, vaniljejogurtist ja pikalt seisnud kummeliteest. 

Esmamekk on magusakas ... raske ja magusakas. Keskmaitse. Oeeehhhh ... noh nüüd siis et kuidas seda öelda. Jessver. Kas siin on diatsetüüli või ... lihtsalt koorevõid, segatuna iiriskommi, üleküpsenud ananassi ja kuusevõrsetega? 

Lõppmaitse võtab su keele samasugusse nupuvõttesse nagu pildil rüselevad mehed. See on kummmmaline segu pirnipovidlost, kadakamarjakeedisest ja mesilasvahast. Sasininesitikas ... kas see on nüüd toores jõud või hämmastav elegants, millega on kokku segatud täiesti sobimatud maitsed. Justkui oleks päikesesoe melon blenderis kokku segatud aniisi ja tõrvaga ... noh need viimased sõnad olid täiesti irrelevantsed maitse suhtes ... või mine sa tea. 

Järelmekk ärritab maitsenäsakesed viimsele võitlusele arusaamise eest ... kuid see on üsna lootusetu. Taruvaigune kleepjas nätakas surub nad vastu maad ja ülevaniljestatud koorejogurt katab selle veelgi paksema vaabaga. Lõpuks pudiseb su keele küljest jahmunud tükikesi. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja vaiguse paletiga, magusakas-mõrkjas-MAGUS-mõrU-hapukas-KUmmALINE-vürtsikas-magUS-mõrkjA buketiga lollakas rüübe. MEGA. RÜÜBE. Aga Nii Ei Tehta! Nomisasiseeolgu? Miks peab vanainimese meelerahu vastu ööd häirima? Mismoodi ma nüüd siis edasi teen? Hea ja halva piir sai segamini löödud. Jälle. Need Põhjala poisid on lollakad. Mina ära.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment