Monday, September 14, 2015

Smoked Rye IPA


Smoked Rye IPA (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 90 punkti.


Tootjainfo: "A IPA brewed with 20 % Rye malt and 10 % Weyermann Smoke malts. Simcoe and Cascade Hops. The Smoked Rye IPA is a beer in the Emelisse Innovation Serie’s
IBU 55"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Erkvalge kahesentimeetrine vahukiht püsib tugevalt ja haakub tihkelt klaasiseintele. Õlle värvus - vähese hõljumiga kuldne. Aroom on ... noh nagu nimetus lubab, suitsune ja leivane. Õrnalt, aga äratuntavalt. Justkui üle leegi lastud leivaviil.

Esmamekk on keskmisest veidi tihedama kehaga ja naksti keeleotsa haakuvalt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on suitsune, leivane ... või pigem isegi karaskitaoliselt koredapoolne. Lõppmaitse lisab veidi pehmemat rukkilikku magushaput ... pisut koguni odraveinilikku nüanssi. Järelmekk mängib juba pärist tublisti rukki-veini olekuga, suristades soojade vürtsidega ja paitades pehme raskusega.

Keskmisest tihedama kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Soe ja kodune, toekas ja tummine, veidi veinine ja rõõmsalt päikeseline kraam. Riivleiva paneeringus praeräime ürdivõiga sobiks siia kõrvale väga kenasti pakkuda.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment