Saturday, October 31, 2015

Phil’s Roadkill Double IPA


Phil’s Roadkill Double IPA (Blahovar, Tšehhi) pdl 0,75 l. alc 8 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Light top-fermented special
Very powerful variant of the American version of the IPA. Rich golden color, dense foam, distinctive hoppy aroma and bitterness with fruity and grassy character long lingering on the palate. Nothing STAB nature!
IBU 100"

Lihtne kopsakas pudel, must-punane sildikujundus. Valge vaht täidab 3/4 klaasist, püsides ülikaua ning haakides end jämedate rantidena klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt hämuna kuldoranž.

Aroom on vasturääkiv. Ühest küljest on see meeldivalt puuviljane ja murune, magus-mõrkjas ja külluslik. Kuid teisest küljest - see on seebine! Justnimelt seebine, sihukese väga hea aroomibuketiga luksuslikuma käteseebi taoline :) Ja sauna eesruumi ja puhtuse ja hapuka muruse värskuse nootidega, kuid ikkagi ... seebine :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... hmmm ... no kena ja tore, aga diatsetüül lööb läbi. Mõnusalt vaigune ja marjane ... aga võine ja seebine. Lõppmaitse humalavirn matab õnneks eelmised ebakõlad enda alla, mängides punase sõstra marmelaadi ja taruvaigu ning seedrimänni nootidega. Järelmekk on mahlane ja mõrkjas-hapu, keeleküljed tinisevad vürtsikast pillimängust, kurgulagi undab vaigusest võbinast.

Keskmisest kriips raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi ... kuid vastuoluline rüübe. Seebine lõhn ja diatsetüüline kõrvalmekk rikuvad üldpilti. 
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment