Tuesday, January 26, 2016

Tume Pool


Tume Pool (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tume šokolaadine seison mis pruulitud seitsme erineva linnase ja Austraalia humalaga Topaz. Sobib suurepäraselt ahjukana, šokolaadikoogi või laagerdunud goudaga."

Väike lihtne pudel, äärmiselt vahva lahendusega disain toob esile tumeda poole :) Sentimeetrine pruunakas vaht pole kuigi püsiv. Aroom on väga põnev, veini ja raudrohutõmmise segune, hapukas ja mõrkjas ... aroomi järgi pakuks ausalt öeldes stiiliks pigem odraveini.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse segab väga põnevalt kokku hapu ja mõrkja ning magusa, meenutades kohvi, kibuvitsamarju ja kuivatatud jõhvikaid. Lõppmaitses asub domineerima linnasemagusus, viies taju jälle odraveinide maailma, mängides vaarikavarretee ja murakamarmelaadiga. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, ürdine, veidi šokolaadine ja pihlakane.

Keskmisest ehk kriips kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Tume saison on üks vahva leiutis, mida võiks laiemalt levitada. Paganama kergelt joodav ning maitseküllane, mõnusalt mänguline ja üldse muhe tegelane. Soovitavaks pakkuda koos mõne vängema juustusordiga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment