Friday, January 15, 2016

WinterVrund


WinterVrund (Gulpener, Holland) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 48 punkti.

Tootajinfo: "Gulpener Wintervrund gives the cheeks coloring again. This beer is your best friend on cold winter days. A solid ally that excites the palate. Powerful, yet surprisingly sophisticated. In short, a friend character, who owes his warm personality to a finish with hints of licorice and juniper."

Väike pudel, omanäoline silidikujundus. Kreemikat karva sõrmepaksune vahukiht pole ise küll kuigi püsiv, kuid see-eest jätab taandudes klaasiseinalt tugeva vahujälje. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne merevaik. Aroom on sügav ... ja pisut terav, veinine ... ja veidi karvane. Aga noh, need winterbierid kipuvadki sedamoodi olema. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... ooo ... pääääris mõnus, pirnikompott ja virsikud ... ja keeelkülgi pidi sibavad vürtsisädemed. Lõppmaitses tuleb esile puidust mõrkjust, mida leevendab sobivalt karameljas viigimari. Järelmekis on tunda lagritsat ja ploomitarretist, röstmandleid ja tumedaid rosinaid.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakka buketiga Übertasandi rüübe! RB hinnangud on huvitavalt seinast seina, ilmselt on tegu partiide kõikumisega, kuid antud isend on igal seitsmel juhul kiiduväärt. Winterbier' kohta ehk pisut liiga sile ja siidine, kuid igatahes tubli tegija.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment