Monday, February 22, 2016

EV98


EV98 (Must Lips, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Eesti Vabariigi 98 sünnipäeva puhul.
Koostisosad: vesi, odra- ja nisulinnased, humal, pärm, pärnaõied.
IBU 32"

Väike lihte pudel, minimalistlikult võluv silt. Õlle ilmumine klaasi on muljetavaldav - täiuslikult must vedelik separeerub aegamisi tumepruuniks vahuk, mis täidab pool klaasi ja samamustaks vedelikuks. Aroom on sama tume, õõõõrnalt suitsune (kasutatud on röstitud linnastamata otra?), kreemine, pähkline ja kohvine. Huvitaval kombel hakkab pikemal nuuskimisel meelde tulema Kasekese batoonikesed :)

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas. Keskmaitse lisab hapukust, kreemliköörilikku sametit ja tumedat karamelli. Lõppmaitse on väärikalt raske, tumedakskeedetud kondenspiima meenutusega ja kakaokreemine. Järelmekk segab kokku tumeda leiva, kreemlikööri, pähklišerbeti ja mõrkja ürdinastoika.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Kui üldse millegi kallal norida, siis no vat pärnaõisi ei leidnud Gambrinus küll üles. Ja stiilimääratluseks võiks olla pigem "imperial porter", kuid väga-väga hea ja tuumakas klaasike on see nii ehk naa. Aastapäevaks heaks kiidetud! :)
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment