Monday, May 23, 2016

Chimay Oak Aged 2016 march edition


Chimay Oak Aged 2016 edition (Chimay, Belgia) pdl 0,75 l. alc 10,% %vol

Vat seekord jätame Ratebeeri kus seda ja teist, sest tegemist on sootuks eripärasema asjaga.

Tootjainfot tuleb palju, kuid soovitan lugeda: "MARCH 2016 EDITION
The barrel-aged Chimay Bleue of March 2016 stands out from classic Chimay Bleue thanks to the many nuances provided by the additional fermentation in wooden barrels.
On the eye, the beer boasts a deep brown robe with a bright glint. Its extremely fine and smooth foam also possesses a slight shade of cream.
On the nose, notes of black tea, jasmine and wood are equally predominant.
On the palate, the woodiness cloaks the bread crust, roasting, mocha and Cognac aromas as well as the empyreumatical notes.
This 2016 edition of barrel-aged Chimay Bleue boasts an excellent blend of the characters of Chimay Bleue and Cognac. This balance between roundness and powerfulness is best appreciated between 6 months and 1 year after it is bottled.
Type of BarrelsFor this second batch, a mixture of barrels has been used.
38% of French oak – second utilization
22% of American oak – second utilization
18% of new chestnut
22% of new cognac barrels
Produced in limited amounts using craft-brewing methods.
The sophisticated bouquet is perfectly showcased when served at a temperature of between 10 and 12°C."

Kopsakas ülalt veidi laienev reljeefkirjadega pudel jätab ülimalt soliidse mulje. Hallikas-kreemikat karva vaht täidab pool klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - häguselt ja soojalt tumepunane.

Aroom. Oikurjakuiheaseeon. Hapukas-magusakas ... noh see ei ütle mitte muhvigi kogu külluse kohta, mis klaasist leida võib. Kreegikompott ja valges veinis leotatud viigimarjad vist veidi rohkem. Kokteilkirsid ja valge rumm? Fariinsuhkur ja kollased ploomid.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-magusakas. Hei kõrtsmik, saad veel üks ploomiveini karikas mu sõpradele palun!

Keskmaitse avaneb aeglaselt ja väärikalt nagu uks kabinetti, kuhu lapsed tulla ei tohi, sest siin teeb mõisahärra oma tööd. Noh kui aus olla, siis suure osa ajast seisab ta lihtsalt akna juures, käes šerriklaas ning vaatab unistaval pilgul kaugusesse. 

Lõppmaitse on tammine ja tanniinine, veidi vaigune ja eeterlik. Vana ja võidunud gloobus uhkes pronksraamistuses mäletab härra reise, kohvreid ja kolimisi, teenreid ja armukesi, pidusid ja vaidlusi. 

Järelmekk soojendab hinge ja ihu nagu kõik need mälestused vana reisumeest. Jah, eks ole oma elu jooksul joodud ja luksuslikumaid jooke, kuid see klaasike siin omab metsikut potentsiaali, kui ta vaid saaks u aastapäevad seista. Või kuus aastat.

Kokkuvõtte asemel ma ütlen - pange paar pudelit seda jooki endale keldrisse. Ja siis kui te enam oodata ei jaksa / olete ta täiesti ära unustanud (võimalik alla kriipsutada) proovige uuesti. Roidumus ja kirgastumus saabuvad ühekorraga. Praegu on see kraam aga veidi noor. 

No comments:

Post a Comment