Sunday, May 8, 2016

Dark rider

Dark rider (Brancing pony, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: chocolate porter

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, pruulmeistri tunnussildil on see kummaline must ratsanik, kelle tegelasnimi ei tule praegu meelde :) Algselt lausa süsimust vaht muutub aja jooksul tumepruuniks ja hõredaks. Õlle värvus - no mõistagi MUST! Aroomis seguneb söestatud linnaste hapukas-mõrkjas suitsusus ja mõrušokolaadi mõrkjas-magus.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on tugevalt hapukas, suitsune, ploomišokolaad ja kuivatatud kirss, veidi vaniljet ja suts lagritsat. Lõppmaitses seguneb kirsimarmelaad ja mõrušokolaad, kakaokreem ja kõrvetatud rosinad, kringlikoorik ja röstpähkel. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, pika kõrvetatul hapu maitsejäljega, krooksus kerkib üles suitsutatud must ploom :)

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Tõsi küll, šokolaad pole siin vaatamata nimele peamine tegelane vaid pigem meeldiv kaaslane suitsutatud ploomile ja kuivatatud kirsile. Klaasike vett kuluks lonksude vahele ära.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment