Tuesday, May 24, 2016

Hoptimism (10,0%)


Hoptimism (10,0%) (Lükati, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda rüübet, kuid liigimääratlus: "double IPA" on sildil kirjas.

Varasemad versioonid sama nime all on 6,5 ja 7,4 kangusega. Paid pruulmeistrid, ÄRGE TEHKE NII! No pole mõtet teha sama nime all uut õlut. Segadust on liialt palju ... ning uus nim annab ka võimaluse puhtalt lehelt alustada (rääkimata müügi edendamisest)

Tootjainfo: "Hoptimism sündis läbi mitmete eksperimentide ja pilootpruulide. Mängisime nii protsesside kui humalakogustega, eesmärgiks saavutada meie jaoks ideaalne IPA Ametlikult tõime Hoptimismi teie ette aga stiilipuhta West Coast toplet-IPA-na, mis on meie lõplik nägemus sellest õllest"

Väike lihtne pudel, pisut ebamäärane sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - häguselt tumekollane. 

Aroom ... ooo see on võimas ... rämedalt vaigune ja puuviljane ja tsitruseline ja vaigune ... ja vaigune :) Noh ja veidi mustsõstralehti ka, et mitte öelda ühte teist märksõna :)

Esmamekk on raske. Mõrkjas-magusakas, greibi ja männikäbi ristand. Huvitav, kas kuivatatud greipi on olemas? Sihukest poolnätsket, nagu ka poolkuiv virsik, mis siinsamas keeleotsas tudeleb.

Keskmaitse on nätsakalt magusakas. Mõrumesi. Meemõru. Tammetõrud ja mesilasvaha. Pomelokontsentraat. Mangomehu. Suir ja virsikud. 

Lõppmaitse paneb silmi kissitama nagu varahommikune päike. Mõnust, puhtast mõnust on see kissitus. Ja naeratus tuleb näole nagu ikka kössakal põhjamaalasel, kes päikese käes end laiali laotab nagu kõrbetaim vihma saabudes. 

Järelmekk lööb fanfaarid huugama ja tõmbab lipud masti. Õllelaager alustab oma tööd! Laagri päevakavas on võrdlev humalatundmine ja kolmteist soovitust, kuidas kogu klaasi korraga mitte tühjaks juua ... eriti siis kui see lonks siin niisigahea on!

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe! TopeltIPA täiusele lähenev esindaja. Värske, see mehed ja naised on VÄRSKE!!! Ei siia juurde ei soovita küll midagi süüa ega isegi mitte juua. Kui oled humalahull, siis täidab see kõik sinu eluks vajalikud maitsepesad. Kui aga humalapelgur, siis ära isegi vaata selle rüüpe poole.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment