Sunday, May 15, 2016

Keyser Söze


Keyser Söze (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Kurgi, sidruni, koriandri ja meresoolaga värskendav nisuõlu."

Sama asja prototüüp oli Kurginägu, vaatame siis kui erinev on ametlik versioon.

Väike lihtne pudel, tootjale omane krämuline silt on seekord erkrohelistes toonides. Vähene erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tumekollane. Aroomis domineerib teravalt ja muruselt sidrunhein, soolasus jääb vaid vähese vinena tahaplaanile.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas!? Keskmaitse on magusakas-soolakas, murune ... no ehk ka pisut kurgine, kui nüüd fantaasiat pingutada. Lõppmekk on vaigune, koriandri ja marineeritud mustsõstralehtede taoline. Järelmekk taandub õrnalt hapukaks ja soolaseks mälestuseks kurgisoolveest.

Vaata nüüd on sihuke lugu, et Gambrinusel on kahju. Kahju sellest et ta on prototüüpi maitsta saanud. Kui ei oleks, siis ütleks käesoleva joogi kohta "lahe friigikas", kuid prooviversioon oli kuus korda lahedam ... ja no hoooooooooooopis teistsugune. 

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-soolakas-magusakas-hapuka buketiga omapärane friigikas. Kindlasti on see praegu turul olevate tegelaste hulgast selgelt eristuv jook, millega oma kamraade üllatada. Kuid Gambrinus tahab kallist ja lollakat Kurginägu tagasi :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment