Monday, May 30, 2016

Petrus Gouden Tripel


Petrus Gouden Tripel (Bavik-De Brabandere, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Tripel" ja hinnang 63 punkti.

Tootjainfo: "A strong, abbey-style ale, clean and complex."

Väike lihtne pudel, sildil elurõõmust pulbitsev munk. Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas-hapukas ja mõõdukalt vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt magusakas-hapukas. Keskmaitses domineerib hele kommisuhkur, millele lisandub barbarissikommilik ... või lausa c-vitamiini dražee taoline hapukus. Lõppmaitse siriseb keelekülgedel asjakohase vürtsikusega, pannes kogu suutaju mõnusalt sädelema. Järelmekk on magusakas-vürtsikas ja kuivapoolne.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja veidi kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Hapukamat tõudu tripel-õllede väärikas esindaja ... ehkki suisa igavavaõitu oma klassikalisuses. Igav ei tähenda siinkohal halba, lihtsalt üllatusepuudumist. Kui sama õllega moorida liha ja siis siia kõrvale pakkuda, võiks saada suurepärase tulemuse.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment