Thursday, November 24, 2016

Midsummer Melancholy


Midsummer Melancholy (Sori / AF, Eesti / Venemaa) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "A collaboration brew with our friends from AF Brew (St. Petersburg, Russia). Imperial Baltic Porter brewed with Kenyan coffee, Bourbon vanilla and smoked malt. People in the north struggle with their emotional roller coaster in the heart of Summer. It is raining cats and dogs anyways, so let’s celebrate this melancholy."

Oooot-oot. Sa ju ei lugenud tootjainfot läbi, kas pole! Ai-vai, nii mine nüüd ilusti tagasi. Loe ja mõtle. Imp.Balt.Portr. Keenia. Burboon. Suits. Kas käis ootusvõdin läbi või jaa? Kui ei, siis pane see pudel tagasi, eskole!

Väike lihtne pudel, sildil lumivihm. Ja silmus. Nokuuuulge. Selleks peab ikka väga ... agggga mis ma ikka moraalitsen. Sildil on ju kirjas "abnormal baltic porter"

Pruunakas sõrmepaksune vahukiht püsib üsna kenasti. Õlle värvus - tuhmpunaka helgiga must.

Aroom. Kas sa arvad et seda pole meetri peale tunda? KOHVI ma ütlen! Hea värske kohvi ja vanilje. Üleröstitud leib ja vanilje. Tume šokolaad. Ja vanilje.

Esmamekk on raske. MMMMÕNNNA. Selline pehme raskus, mis paneb sind vajuma tugitooli sügavusse ja sinna mõneks ajaks jääma, näol selline naeratus nagu sa oleks just äsja ühe Hästi Hea Mõtte enda peas tabanud. Või kvartaliaruande valmis saanud. Või midagi veel ilusamat. Vanilje.

Keskmaitse kõditab. Ja mängib. Nagu must kassilaps klaveriklahvidel astudes ja neid käpaga alla lüües, endal peas selline imestunud ilme, nagu polekski seda varem teinud. Burboon.

Lõppmaitse heidab end radika peale pikalt laiali. Nii nagu ainult kassid seda oskavad. Kolm korda pikemalt kui sa teda tavaliselt oled näinud. Pehme. Nurruv. Kuid nurruva naeratuse taga on vonklev saba ja erksalt liikuv kõrv. Katsu sa vaid paitamine järgi jätta! Mõrušokolaad.

Järelmekk. MURRR-NURRR. Ei see ei olnud kass. See oli vana Gambrinus. Jestas. No nad kohe teavad, missugustele maitsenäsakestele vajutada. Röstpähklid ja kakaokreem.

Raskekehaga. Marumõnus. Aga mis ma siin ikka ponnistan. Mega noh. Mitte just MEGA, aga Mega ikka. Aga sildi eest pisut noomin. Melanhoolia on ilus ja romantiline, mitte silmuseline. See rüübe olgu elurõõmu tõestuseks ja terviseks. Huvitav, kui täidaks datlid sinihallitusjuustuga?
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment