Thursday, December 15, 2016

Ale-Depressant

Ale-Depressant (von Hop, Eesti) pdl 0,33 l- alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: tšilli-kibuvitsa ale :)

Tootjainfo: "Tähelepanu! Tegemist on õllega. Enne tarvitamist lugege tähelepanelikult pakendit. Kaebuste püsimise korral või ravimi kõrvaltoimete tekkimisel pidage nõu pruulmeistriga" Ja siis veel pikalt tšilli ja kibuvitsa kasulikkusest :)

Väike lihtne pudel, sildil tšilli ja kibuvits. Roosakas-kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna korralikult. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on magusakas-vürtsikas, aju kas ise otsib siia selle tšillise kirvenduse või leiab nina ta üles, võta sa kinni.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse toob juurde veidi hapukamat marjasust, kuid sellevõrra rohkem ka tšillit. Lõppmaitse on juba üsna teravalt tšilline, selle taha jääb karameljas magusus. Järelmekk mängleb veidi mõrkjama noodiga, kuigi ka see jääb mõistagi tšilli taha. Ei ärge saage valesti aru, seda va tšillit pole ülemäära palju, kuid piisavalt et domineerida kõigi muude maitsete üle.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel tšilliõlu. Higistama ei võta ja vastu tuult jooksma ka mitte. Vana Gambrinuse taolise tuleneelaja jaoks on see üsna mõõdukas suutäis, kuigi piisavalt võimas, et heakskiitvalt noogutada. Toidu kõrvale seda pakkuda pole mõtet, pigem hea isutekitajaks ennem järgmist käiku.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment