Monday, December 5, 2016

Aycayia Nr. C4


Aycayia Nr. C4 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A incarnation of tropical beauty and seduction, this Caribbean goddess robs those who come under the spell of their free will. It doesn´t get any fruitier than this."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord üllatavalt kaunil taustal. Valge vaht täidab pool klaasi ning püsib vägagi kaua, jättes klaasiseintele ka vähest vahupitsi. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on leebelt, aga seda hurmavalt puuviljane - mango, virsikud ja kuldsed rosinad annavad kokku imetabase sumeda lõhnapilve.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse magus ja vürtsikas puuviljasus meenutab ananassikonservi korrutatuna mangomarmelaadiga, millesse on segatud ka kiblake aniisi. Lõppmaitse tõmbab punni eest mõrkjas-hapukal troopilisel kosel, mille lurisevalt mahlast kulgu raamivad litšimarjadest kaldad ning piiravad humala-hundinuiad. Järelmekk on kargelt mõrkjas, senine magusakas puuviljasus taandub väheseks hapukaks värskuseks, justkui läbi veeseina sillerdav päikesevalgus paneb koopaseintel tantsima tuhandeid veikeid. 

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Üks mahlasemaid IPAsid, mis viimastel aegadel kätte sattunud, iselibisevalt lihtsalt joodav ning kohe uut klaasi juurde küsiv. Ohsapagankuihea :) Ma ei pakuks siia juurde küll mitte midagi, pole mõtet isegi punnitada.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment