Thursday, December 1, 2016

Czarna Pitch


Czarna Pitch (Solipiwko, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,5 5%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA - Top 50" ja hinnang 98 punkti.


Tootjainfo: "Water; Malts (pale ale, Munich, karmelovy, czekowladovy, wheat, staining); hops (Cascade, Chinook, Citra, Simcoe); Yeast (Safbrew US-05)
IBU = 88."

Keskmist kasvu lihtne pudel, lihtne must-valge sildikujundus. Tumekreemikas vaht täidab ligi pool klaasi, püsib väga kaua ja haagib end ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume mustjaspunane. Aroomis on pooleks röstlinnaseid ja mustsõstralehti, et mitte öelda koerakarvu ... leebel kombel viskab isegi midagi ammoniaagilikku, mis sellele humalabuketile koos kassipissiga mõnikord omane on.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, röstleiva ja kõrbenud rosinate taoline. Lõppmaitse muutub mõrkjas-hapukaks, männivaiguseks ja ... korraga taanudb nii pehmeks et imesta või prillid peast. Mismõttes must IPA sellise IBU-näitajaga nõnna ümar olla saab? Järelmekk toob taas esile tugevamat mõrkjust, seekord juba vürtsika alatooniga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe. Noh olgu, oma mitmekihilisuse eest või ehk kõhklemisi isegi "überi" lauale panna, aga niiiiiiiiiiiiii kõrgte RB hinnangut ei õigusta küll miski. Poolakata patriotismus.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment