Sunday, December 4, 2016

Faulty Basil


Faulty Basil (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Värske basiiliku ja puuviljaste humalatega vürtsitatud värskendav hele õlu."

Väikest kasvu pudel, pruulikojale omane kribusilt seekord soojades rohe-punastest toonides. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Jestas. Noh vana Gambrinus ju teadis, et basiilik on siin peidus. Aga noh ajab lausa kõkutades naerma ... nooooniiiii roheline ja elus ja ... nigu pistaks keegi sulle põõsatäie basiilikut otse ninna :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas ... basiilikut saab terve suu ja tuba ja korter korraga täis! Keskmaitses piilub basiilikupõõsa alt välja vürtsikas saison ise, kõditades su maitsenäsakesi mõnusamail moel. Lõppmaitses võistleb mõrkja ürdisusega pidutsev-särav vürtsikas magusakas sädelus, kuigi basiiliku lopsakad nahkjad lehed katavad kogu taevalaotuse, moodustades mõnusa varjulise lehtla kuhu kesksuvise päevalõõma eest varju pugeda. Järelmeki mõrkjas-vürtsikas kõdistus tilised kaunikõlaliselt su kurgus, samas kui basiliiku-inglikesed tiibu värsitavad ja sädistavad omavahel õhtusest kargest kastest, mis kõik lõhnad valla päästad ja meeled erguks muudab.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-ürdine-mõrkjas-vürtsikas-ürdine-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜÜBERTASANDI RÜÜBE, mis on niiiiiii armsalt friigikas et kohe heldimuspisar tuleb silmanurka. Kui basiilik sulle meeldib, siis pole sellesse õllesse armumisest pääsu. Ja oi kuidas vana Gambrinus juba ette teab, kuidas ontlikum rahvas selle peale põlastavalt grimassitama hakkab. Tere tulemast elutervesse friigimaailma!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment