Wednesday, December 28, 2016

Festbier


Festbier (Weihenstephaner, Saksa) pdl 0,5 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Festbier" ja hinnang 41 punkti

Tootjainfo: "A full rich bodied, hoppy, seasonal lager. Especially brewed for the Festbier season. This beer truly represents the Bavarian way of celebrating. Deep gold color, great mouthfeel and lots of flavor. Prost!"

Keskmist kasvu lihtne pudel, pidupärja raamistikus traditsiooniline sildike. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, püsib päris kenasti ja haakub tublilt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on kergelt linnaseline ja õrna hapuka alatooniga, all on tunda väga kvaliteetset vett.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, klaar ja kosutav. Lõppmaitse toob juurde väikese hapuka nüansi. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kirgas ja väga värskendav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Klassikaline saksa oktoberfest-tüüpi õlu, ehkki kesse oinas selle RB's on märzeniga ühele pulgale pannud? Laagerõlle kohta on siin maitset nii mis mürtsub igastahes, boonusena karge värskus! Šnitsel ja stritsel, ma ütlen!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment