Wednesday, December 21, 2016

Korbinian


Korbinian (Weihenstephaner, Saksa) pdl 0,5 l. alc 7,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Doppelbock - Top 50" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Our Korbinian, the full-bodied, dark Doppelbock with light brown foam, wins beer-lovers over with a balance of fruity hints of plums and figs, a dark malt aroma - reminiscent of toffee, nuts and chocolate. Its roasted flavour goes well with smoked meat and fish as well as venison and poultry. Brewed according to our centuries-old brewing tradition on the Weihenstephan hill.
IBU 32"

Lihtne keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnus-sildikujundus seekord kuninglikes toonides. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedalt küpsete kibuvitsade punane. Aroom on suuuuur, pehme ja karamelline, muhedalt röstpähklite ja kaeraküpseste taoline. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tihkelt karameljalt magusakas, biskviitjas, pähkliküpsise taoline. Keskmaitse ... mõmmmmm kui mõnus ... karamelliseerunud rosinad, pähklivõidesse kastetud kaeraküpsis. Pitsike pähklinastoikat ja suur kann maja parimat õlut palun, me siin sõpradega plaanime pisut pummeldada!

Lõppmaitse tasakaalustab senist magusalainet toeka mõrkja metspähklite ja kanarbikulaadse tihkusega. Kõrtsi tammine laud naksub, kui kanne tõstetakse, et neid kokku lüüa ning lõuata nii mis kõri kanna armastatud lorilaule. Suurrindsed ettekandjad tassivad ette uusi kanne ja liude, täna ei plaani me küll lõpetada, mingu see pidu hommikuni! Järelmaitse ... oh kas teate, ega siit ei leiagi uusi toone ja veidraid vimkasid. Ohei, seesinane kraam on lihtne ja aus, otsekohene ja täidlane. Saepuruga kaetud põrandal lebavaad koerad, oodates kuni neile jälle mõni kont järada visatakse. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-maguakas-vürtsikas-magusaka buketiga OIVALINE ÜBERRÜÜBE! Kõigi doppelbokkide vanaisa. Kuninglikuks ehk ei nimetaks, aga maakrahviks küll. 
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment