Wednesday, December 21, 2016

Kuuvarjotus


Kuuvarjotus (Pühajõe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Baltic Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Inemine ei olõ kinnas, et käänät pahelde ja kaet, miä timä seen om.
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil hunt ja ... vulgaarne labak :) Vähene kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt jõhvikapunane. Aroom on leebelt karameljas, magusakas ja röstine. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on kreemine, tihke ja hapukas-magusakas, soe ja sulnis, mängides kuivatatud ploomide ja kirsside nootidega. Lõppmaitse muutub suisa sametiseks, magusakas põhi saab lisaks mõnusa vürtsise kõla, soendades keelekülgi ja pannes leebelt naeratama. Järelmekk laotub üle su keele ja meele kui öine taevas, mille särab imeliselt soojana mõjuv täiskuu ja säreleb tuhandeid tähekesi, mille vürtsikas torge muudab sind niiiii ärksaks.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametikse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kreemiste balti porterite ideaalilähedane näide ... no ehk veidi-suti-tsipa häirib see tajutav alkoholisus, kuid oma soojuses ja täidluses mõjub see kui paks vatitekk jahedal õhtul.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment