Monday, December 19, 2016

Lager than Life


Lager than Life (Vaat, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Lager/Vienna" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Some beer archeology, quite a bit of Vienna malt, Tettnanger and Citra dry hops. This Vienna Red, an almost extinct style, is our contribution to the world of Lager. This is not a generic loveless brew, this is Lager than Life."

Väike lihtne pudel, oranžikal sildil kas lõpmatuse märk, Möbiuse leht või siis maskeraadimask :) Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasi, püsides üsna kenasti ning haakudes ka vahupitsine klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakasoranž merevaik. Aroom on karamelline ja rauarohke, kuivatatud maasikate ja kibuvitsamarjade nüansiga. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, mahlane ja huvitavalt rauane ... mitte rabavee või rooste ... vaid rauarohkete marjade taoline. Lõppmaitses segunevad elegantselt mõrkjus ja magusus, kanarbik ja karamelliseerunud suureteraline kanarbikumesi. Järelmekk on hapukas-magusakas, mahlane ja värskendav.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA heal tasemel rüübe! Laagerõllena lihtsalt joodav, kuid mitmekihiline ja maitseküllane. Soovitaks kerge köögiviljahautise kõrvale.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment