Friday, December 23, 2016

Landbier


Landbier (Witzgall, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Zwickel/Keller/Landbier - Top 50" ja hinnang 98 punkti!!!

Tootjainfot leida ei õnnestu, pruulikojal pole ka vähimatki elektroonilist väljundit.


Keskmist kasvu lihtne pudel, sama lihtne sidlikujundus. Ausalt öeldes vaevab meeletu uudishimu, et misasi siin sees peab olema, et NIIIIIIIIIII kõrget hinnangut ära teenida?

Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, kuid ei püsi kuigi kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on tihkel ja kuldselt linnaseline, laagerõllele omaselt magusakas-hapukas, ehkki tublisti intensiivsem. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja päris jõuliselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on magusakas, linnaseline ja kirgas. Lõppmaitses asub domineerima mõrkjas murune ja raudrohuna ürdine humal. Järelmaitses leidub laagerõlle kohta ootamatult palju vürtsikat ja hapukat mõrkjust.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Jah tõepoolest see kraam on uskumatult maitseküllane, kui jätta kraad kõrvale siis võiks seda nimetada lausa helles-bockiks. Kuid 98 punkti??? Ok, stiilipuhtuse eest 100 punkti, seda võib vana Gambrinus mõista (ehkki pole selle õllestiiliga ülemäära hästi kursis), kuid üldhinnanguna NIIIII kõrget hinnangut siiski ei pakuks. Aga bratwursti torkaks praegu kahvli otsa küll.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment