Monday, December 12, 2016

Metsaülem


Metsaülem (Veldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkelweizen", hinnag pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tume nisuõlu
Koostisosad: nisulinnas, odralinnas, vesi, humal, pärm"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord tumesinine. Kreemikat karva vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - uduselt oranži helgiga punane. Aroom on lausa uskumatult tulvil pihlakaid, kibuvitsu ja muid rauarohkeid punaseid marju ... täiesti selline tunne nagu oleks näppude vahel puruks rutjunud mõned pihlamarjad ja pohlalehed.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses tunglevad nüüd juba keelel hapukas-mõrkjas pihlakad, kuid sellele lisandub tumedaid rosinaid. Lõppmaitse avab hetkeks väikese vürtsika ukse ... kuid siis valgub sellest magusakas-mõrkjat biskviitjat linnast. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, pehme ja kauakestev

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise buketiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Heal tasemel rüübe. Tõsi küll ... kuhu jäi saksa tüüpi nisuõllele omane banaanisus? Kuid siiski mõnus, kergelt joodav ja samas piisavalt maitsekas kraam. Bratwusrt suure hulga magusa sinepiga sobiks kenasti siia juurde.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment