Monday, December 19, 2016

Must Kapten Rum BA


Must Kapten Rum BA (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Imperial Stout“ ja hinnang on 88 punkti.

Tootjainfo: "Rum barrel aged stout."

Efektsesse musta karpi pakitud väike lihtne pudel, pruun-mustal sildil pruulikoja tunnus-kolp. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht on üsna kaua kestev. Õlle värvus - kirkalt sügavpunane. Aroomis on tunda nii imp.stoudi rasket põhja kui rummi särtsakat alkoholi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse ... ahhhhh ... esmaehmatus "et kus nüüd keha ja vägi on?" taandub kaaaaugele ja kukkub tolksti silmapiiri taha. Siin on jõudu ja sügavust, kohvi ja mõrušokolaadi, pannitäis röstpähkleid ja pitsike mandlilikööri.

Lõppmaitses domineerib söestunud mõrkjus, kuid see saab kohe kenasti tasakaalu toodud magusa raske rosina-peotäiega ... kusjuures selle peotäie sees leidub ka üks nelgike. Järelmekk on huvitavalt kombel jällegi kolmekordselt põnevam kui eelnev etapp, kõrvetatult kohvine, tammiselt parkiv ja šerri ning kakao segune.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Potentsiaali on selles rüüpes korralikult, mitmekihine ja ootamatute käänakutega maitseteekond pakub juba praegu naudingut, kuid vana Gambrinus soovitab see karbike panna keldrisse. Nii viieks aastaks. Või kümneks. Või üleüldse pärandada lastelastele. Sest raudselt muutub seesinane kraam aina paremaks ja paremaks.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment