Sunday, December 18, 2016

Porter 180


Porter 180 (Staropolski, Poola) pdl 0,5 l. alc 9,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter" ja hinnang 65 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): ""PORTER is the drink of delicious and healthy, which in 1730 brew began; before that epoch were used only three styles of beer in England, called: But, Beer and Twopenny, which usually stirred dolewaiąc the middle of two species of number three wyżey mentioned ... "Karl Wilhelm Schmidt" ... When they came późniey in zwyczay mix all three species, of which a considerable due west for szynkarzów who idealney to fourth with three barrels utaczać have a drink, brewer Harwed conceived the idea to cook a drink that shall combine in a property of all three types of beer used so far, which he luckily he did ... "
Ingredients: water, malt barley malts: Munich, Pilsen clear, dark caramel, caramel bright coloring hops: magnum bitter, bitter sybilla, aromatic Hallertauer tradition Beer dark, pasteurized. "

Keskmist kasvu pudel, lihtne must-valge sildike kollaste elementidega. Sõrmepaksune tumekollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume jõhvikapunane. Aroom on magus, melassi ja karamelli segune.

Esmamekk on keskmise ehk vaid kriips raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, kuivatatud kreekide, kirsside ja jõhvikate küllane. Lõppmaitse keerab hapukamas-mõrkjamasse poolde, segades kokku korvitäie pihlakaid, kibuvitsamarju ... hmmm ... kohviube ja kommisuhkrut. Vau, see vahepealne kurv magusasse kohvijoogisse kanti mõjus küll üllatavalt! Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, pisut lagritsa ja murakalikööri sarnane.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe. Üsna ebatavaline balti porter, tunduvalt mängulisem ja vürtsisem kui tavapäraselt kombeks ... kuid igatahes vana Gambrinus imestab end parasjagu heeringaks, et kuidas poolakad seda jooki RB's pole vähemalt 90-punktiseks peksnud, nagu neil tavaliselt kombeks? Aga küllap on põhjus selles et kui poolakad midagi õlledest maailmatasemel  teha oskavad, siis need on balti porterid ... ning see isend siin on mitte väga tüübiline. Aga igastahes on praegune RB hinnang liiga madal.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment