Wednesday, December 7, 2016

Talv


Talv (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Talved on meil külmad ja pimedad, aga sellised on nad olnud juba tuhandeid aastaid. Võibolla peab olema põhjamaal sündinud, et seda ilu mõista. Me paneme ennast soojalt riidesse, läheme metsa, imetleme lumist loodust ja vaatame tormavale tuisule julgelt otsa läbi suusaprillide.
Pikad ja pimedad õhtud sobivad suurepäraselt sõpradega koos olemiseks ja pikkadeks huvitavateks vestlusteks.
Lehe Talv on kange ja linnaseline wee heavy, mis on mõeldud hubaste talveõhtute jaoks."

Väike lihtne pudel, sildil kootud mütsis ja suusaprillides peni. Sõrmepaksune kreemikat karva vaht püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on magusakas, karameljas ja mesilasvaha alatooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub karameljaks, kanarbikumee taoliselt mõrkjaks, veidi vürtsikaks ja heledate rosinate küllaseks. Lõppmaitse teiseneb tihkemaks, biskviitseks ... heleda pähkliküpsise ja õrnalt hapukalt kuivatatud pirniviilaka taoline. Järelmekk muutub taas kergemaks, hapukas-vürtsikaks, pihlakamoosiga täidetud meepräänikute taoliseks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA HEA tasandi rüübe! Mitte küll nii karaskine kui sellelt stiililt ootaks, kuid oma karamellise ja sooja olekuga ikkagi päris hea stiilinäide. Joogi kui sellisena aga veelgi parem :) Pakkuda koos külmade loomalihalõikudega.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment